Προδιαγραφές

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ MCCC

Είμαι έτοιμος να εγγραφώ και να ξεκινήσω το MCCC;

Το MCCC δεν είναι μόνο μια σειρά μαθημάτων για να σας διδάξει πώς να χρησιμοποιείτε το Moodle. Τα μαθήματα προετοιμασίας που γίνονται σας βοηθούν μέχρι να φτάσετε στο τελικό Online exam και να λάβετε το πτυχίο σας. Ο κάτοχος του πτυχίου αποδεικνύει την ικανότητά του στη χρήση του Moodle για να σχεδιάζει, δημιουργεί, παραδίδει και διαχειρίζεται μαθήματα.

Αν ελέγξετε την παρακάτω checklist και αν ειλικρινά μπορείτε να απαντήσετε «Ναι» σε κάθε ένα από τα σημεία του, τότε, πιθανόν να είστε έτοιμος να εγγραφείτε και να ξεκινήσετε τα μαθήματα:

01 Έχω δημιουργήσει τουλάχιστον ένα μάθημα Moodle και το έχω χρησιμοποιήσει με εκπαιδευόμενους;
02 Είμαι εξοικειωμένος με την περιοχή της βιβλιογραφίας του Moodle (Moodle Docs) και μπορώ να προσανατολιστώ μόνος μου;
03 Έχω διαβάσει τη βιβλιογραφία στην επίσημη σελίδα πιστοποίησης στο Moodle;
04 Μπορώ να διαθέσω 5-10 ώρες από το χρόνο μου την εβδομάδα για να εργαστώ για το MCCC μου (αυτός είναι απλώς ένας ενδεικτικός χρόνος - μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το επίπεδο και την εξοικείωσή των υποψηφίων με την πλατφόρμα Moodle);
05 Θέλω να βελτιώσω την κατανόηση και τη χρήση του Moodle;
06 Έχω διαβάσει και έχω αποδεχτεί ΟΛΟΥΣ τους όρους του Candidate Guide & Skill Set του Προγράμματος.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες χρηστών που παρακολουθούν αυτά τα μαθήματα. Είναι οι χρήστες που τους ενδιαφέρει να αποκτήσουν την πιστοποίηση για το βιογραφικό τους και οι χρήστες που απλά ενδιαφέρονται να μάθουν το λογισμικό για να σχεδιάσουν τα δικά τους μαθήματα. Τα μαθήματα καλύπτουν πλήρως και τις 2 κατηγορίες χρηστών που συμμετέχουν σε αυτά!
Προσοχή: Υπάρχουν ορισμένα χρήσιμα ζητήματα, τα οποία θα έπρεπε να λάβετε υπόψη.

  • Με την απόκτηση του MCCC γίνεστε αυτομάτως πιστοποιημένος χρήστης του Moodle και ΟΧΙ πιστοποιημένος Μoodle Τutor. Αυτή είναι μια διαδικασία εκπαίδευσης που διαφέρει.
  • Ο χρόνος των 5-10 ωρών εβδομαδιαίως είναι ενδεικτικός και καθορίζεται από το επίπεδο και το βαθμό εξοικείωσης του χρήστη. Η εμπειρία έχει δείξει πως όσο περισσότερο εξοικειώνεται ο χρήστης με την πλατφόρμα, ο χρόνος αυτός μειώνεται αισθητά. Για λιγότερο έμπειρους χρήστες ίσως να είναι και περισσότερος όμως!
  • Ακόμα κι αν δεν έχετε καμία απολύτως γνώση, δεν σημαίνει ότι αποκλείεστε από την δυνατότητα να αποκτήσετε το MCCC. Ίσως δυσκολευτείτε λίγο περισσότερο και να χρειαστεί να αφιερώσετε πιο πολλές ώρες. Αυτό που χρειάζεται πάνω από όλα είναι θέληση και διάθεση να το προσπαθήσετε. Με αυτά τα «όπλα» και την σωστή καθοδήγηση από τον μέντορά σας, έχετε τις ίδιες πιθανότητες επιτυχίας μα κάποιον πιο εξοικειωμένο χρήστη.
  • Αντιστοίχως, ακόμα κι αν έχετε μια πρώτη γνώση της πλατφόρμας, δεν σημαίνει ότι δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου. Το υλικό είναι πλούσιο και οι δυνατότητες απεριόριστες. Μην παίρνετε αψήφιστα τις εργασίες και ερωτήσεις που σας δίνονται. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του μέντορα, ακόμα και για πράγματα που θεωρείτε ότι ήδη γνωρίζετε.
Δεν θα είναι δύσκολο, λοιπόν, να ανεβάσουμε τα στατιστικά των κατόχων του πτυχίου MCCC στην Ελλάδα...

Ακόμα το σκέφτεστε; Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας λύσουμε και τους τελευταίους ενδοιασμούς!

MCCCs by Country

Last modified: Friday, 26 February 2016, 8:59 AM